Недеља Николе Тесле - Презентација ЦНЦ кабинета (2016)

Недеља Николе Тесле (2016): Презентација ЦНЦ кабинета и радова са рачунаром управљане глодалице. Посетили су нас ученици првих разреда, свих смерова. Направили смо пар обрадака у облику зупчаника, смајлија и абецеде.

{besps}2016_Nedelja_Nikole_Tesle_Prezentacija_CNC{/besps}

Машинска секција (2016)

Машинска секција (2016)

 
Приказ ученичких радова ИИИ3 у радионици са менторима И. Ничевски и М. Соколовић. На сликама се могу видети хидраулична дизалица, багер, канте за флаше, воз, приколица, авиони, украси и сл.
 
 

{besps}2016_Машинска_секција{/besps}

Регионално такмичење средњошколаца у Машинској школи у Панчеву (2016)

Регионално такмичење (2016) средњошколаца у Машинској школи у Панчеву. 

Присуствовали су ученици М. Рајић и Д. Петровић заједно са менторима Р. Атанацков и Р. Живанов.
 
{besps}2016_Takmicenje_Pancevo{/besps}


 

Активности у оквиру пројекта “Guiding pupils through successful cross-border careers”

Са почетком школске 2016/2017. године, интензивирана је сарадња ученика у оквиру Interreg-IPA програма прекограничне сарадње Румунија-Србија на пројекту “Guiding pupils through successful cross-border careers”, како међусобним посетама, тако и заједничким ангажовањем на пројектним активностима. Наставници и ученици школе “Ioan Slavici” из Темишвара посетили су Школски центар “Никола Тесла” у Вршцу 5. октобра 2016. године, а ученици и наставници Школског центра “Никола Тесла” посетили су 13. октобра 2016. године рекреативни центар и технолошки парк у селу Ченеј и сутрадан, 14. октобра, школу “Ioan Slavici”. Током наведених посета реализоване су радионице за ученике у вези симулираних фирми и предузетништва, све у циљу стицања додатних вештина, које повећавају шансе ученицима приликом тражења посла, на радном месту и у животу, уопште.

У Темишвару је 14. октобра 2016. године организована и конференција за штампу на којој је наставник Велимир Радловачки одржао кратко излагање на тему: Simulated Firms – Serbian Perspective.

Опширније...

О Г Л А С - Издавање пословног простора

ШКОЛСКИ ЦЕНТАР „НИКОЛА ТЕСЛА“  - ВРШАЦ  

ОГЛАС

ИЗДАВАЊЕ ПОСЛОВНОГ ПРОСТОРА

 

За прикупљање писаних понуда за давање у закуп непокретности у јавној својини АПВ, у Вршцу, Жарка Зрењанина 37, саграђене на парцели број 4529 КО Вршац на којима право коришћења има  Школски центар „Никола  Тесла“ у  Вршцу, Стеријина 40-44:

Предмет закупа:

ПОСЛОВНИ ПРОСТОР КОЈИ СЕ САСТОЈИ ОД ПРЕДПРОСТОРА, 1 ГЛАВНЕ ПРОСТОРИЈЕ И 1 ПОМОЋНЕ ПРОСТОРИЈЕ СА САНИТАРНИМ ЧВОРОМ, КОРИСНЕ ПОВРШИНЕ 35 М2, У ПРИЗЕМЉУ, СА УЛАЗОМ ИЗ ДВОРИШТА ШКОЛЕ

Образац понуде за пословни простор можете преузети на следећем линку.

Опште услове закупа и услове конкурисања можете преузети на следећем линку.

 

Резултати наградног конкурса за школске програмерске тимове

Министарство просвете, науке и технолошког развоја (МПНТР), у сарадњи са Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ), расписало је наградни конкурс под називом „Визуелизација отворених података МПНТР“. Циљ конкурса је био да се кроз такмичење повећа интересовање ученица и ученика за програмирањем, да се подстакну средње школе да развијају рад са заинтересованим ученицама и ученицима, као и да се у исто време промовише концепт отворених података. На конкурс су се пријавила три средњошколска програмерска тима која су направила визуелизацију неког од сетова података (или комбинације сетова података) из информационог система МПНТР доступних на порталу отворених података МПНТР.

Комисија за преглед радова и одлучивање о наградама је констатовала да су сва пристигла решења испунила услове и успешно одговорила на задатак Конкурса. Одлука Комисије је да сви учесници добију признања МПНТР и СИПРУ за учешће на Конкурсу, као и симболичне награде у виду књига из области програмирања док ће школама сва три тима бити додељен по један комплет ARDUINO развојног система. Награде обезбеђује Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ). Награђени тимови су из школа: Школски центар „Никола Тесла“, ПОЛИТЕХНИКА, школа за нове технологије из Београда и Рачунарске и Математичке Гимназије из Београда.

Тим наше школе сачињавали су ученица Светлана Живанов и ментор Велимир Радловачки. У понедељак 11.07.2016. године у 15 часова у великој сали зграде Министарства просвете, науке и технолошког развоја, додељена су признања и награде учесницима наградног конкурса за школске програмерске тимове “Визуелизација отворених података МПНТР”. Признања и награде уручили су Милован Шуваков, помоћник министра за развој и високо образовање, Снежана Марковић, помоћник министра за средње образовање и васпитање и образовање одраслих и Ирена Радиновић, заменица менаџера и координаторка за дигитално укључивање СИПРУ.

Опширније...

Посета Народној Банци Србије

У петак 17.06.2016. године ученицима првих разреда Школског центра „Никола Тесла“ организована је једнодневна стручна екскурзија у Београду. Део ученика са одељенским старешином и предметним наставником Зорицом Павков и наставником Велимиром Радловачким, посетио је Народну Банку Србије.

Светлана Живанов, ученик генерације

Додела диплома матурантима Школског центра "Никола Тесла" одржана је 15. јуна 2016. године у гимнастичкој сали школе. Том приликом, додељене су и Вукове дипломе, и проглашени су и награђени најбољи ученици на подручјима рада електротехника, машинство и економија, као и ученик генерације.

Опширније...

ECDL Foundation Forum Budapest 2016

Од 25. до 27. маја 2016. године у Будимпешти одржан је међународни форум ECDL фондације, на коме је учествовало преко 140 делегата, чланова националних инфроматичких асоцијација и националних чланица ECDL фондација из преко 40 земаља света. Србију су престављали Ђорђе Дукић – председник Јединственог информатичког савеза (ЈИСА – Union of ICT societies Serbia), Дубравка Дукић – члан борда директора ЈИСА, Младен Јовановић – наставник информатике и рачунарства у основној школи „Мирослав Антић“ из Ниша и моја маленкост, Велимир Радловачки, професор рачунарске групе предмета у Школском центру „Никола Тесла“ у Вршцу.

У радној тродневој атмосфери учесници скупа имали су прилике да виде  и чују којим се правцем креће развој информатичке и дигиталне писмености грађана ЕУ али и целог света. Акценат је стављен на образовање младих, безбедност и постизање дигиталне писмености становништва.

Наши представници су искористили прилику да размене и упореде искуства са колегама из информатичких асоцијација широм света, са посебним освртом на тренутну ситуацију у образовним системима. Договорен је сарадња са представницима ECDL асоцијација из окружења, Румуније, Бугарске, Словеније, Хрватске и Аустрије,  док је са колегама из Турске планирана сарадња на нивоу размена информација о примени ECDL стандарда у образовању, информатичкој едукацији ученика основних и средњих школа, могућој узајамној посети и поређењу конкретних постигнћа информатичке писмености ученика базираних на ECDL стандардима.

Професори информатике из Србије право учешћа на овом међународном скупу, подржаног од  CEPIS-а (Council of Europian Professional Informatics Societies) као оснивача ECDL фондације, стекли су као добитници награде за најбоље наставнике информатике Дискоболос за 2015. годину..

Опширније...

Школска слава Ђурђевдан (2016)

У нашој школи 6. маја обележена је школска слава Ђурђевдан, која је пропраћена низом активности.  Оплемењено је школско двориште садњом ђурђевка. Организован турнир у женском фудбалу у којем су учествовале све вршачке средње школе.  Директор се поводом школске славе Ђурђевдан обратио присутнима и захвалио гостима на искреним честиткама и тиме отворио рецитаторски програм ученика ШЦ „Никола Тесла“.  Присутнима се обратио и члан Општинског већа Мр.Владимир Станојев који је уручио пригодан поклон професорки ШЦ „Никола Тесла“ Светлани Радловачки као једној од најбољих едукатора у Србији.  Након рецитаторског програма извршен је обред резања славског колача поводом школск славе Ђурђевдан у присуству директора, кума школе и осталих гостију. У зборници је приређен пригодан коктел.

 

{besps}Djurdjevdan_2016{/besps}

 

Опширније...

Ноћ музеја 2016

21. маја широм Србије одржана је, сада већ традиционална манифестација, Ноћ музеја.

Заинтересовани суграђани су и ове године имали прилику да посете нашу школу.

Захваљујући маштовитости, изузетној сарадњи, креативности и умећу ученика и наставника наше школе, просторије подрума биле су испуњене многобројним интересантним експонатима. Посетиоци су се у овој ноћи сусрели са Теслиним муњама, тестирали своје рефлексе, имали прилику да измере висину, ниво заљубљености, провере периферни вид, свирају ласерску харфу, али и да се сликају са Теслом и Стеријом.

Више од хиљаду задовољних посетилаца говоре о успешности организације ове манифестације, али и о високом нивоу квалитета рада у нашој школи.

{besps}2016_Noc_muzeja{/besps}

Избор најлепше јелке

Гласање је завршено!

Овогодишњу титулу "Најлепша јелка" понела је јелка под редним бројем 1, коју су окитили ученици I разреда, са освојених 162 од укупно 370 гласова!

Захваљујемо се свима који су нам помогли при избору и честитамо победницима!

 

{besps}jelka161{/besps}

 

Опширније...

Најбољи едукатори Србије 2015.

ZM 2

У оквиру пројекта "НАЈБОЉИ ЕДУКАТОРИ СРБИЈЕ" који ове године по други пут реализује Удружење за подстицање предузетништва "Живојин Мишић", Светлана Радловачки, наставница наше школе, изабрана је за једног од Најбољих едукатора Србије 2015.

Опширније...

Hour of Code радионице са студентима из MetLab-а и компанијом Microsoft

Ове недеље у рачунарским кабинетима Школског центра “Никола Тесла” одржавале су се Hour of Code радионице, са циљем промоције програмирања ученицима који га не уче током редовног школовања. Данас, 11.12.2015. године, у периоду од 13 до 14 часова, једну радионицу одржали су студенти из организације Met Lab у сарадњи са Универзитетом Метрополитан и компанијом Microsoft Србија. Садржаји ове радионице били су напреднији од стандардних – Microsoft DreamSpark и коришћење Microsoft Azure сервиса. Фотографије следе у наставку:

hoc2015-01

Опширније...

Треће школско такмичење „Пословни изазов“

Tреће школско такмичење „Пословни изазов“ oрганизовано је у Школском центру „Никола Тесла“ у среду, 25.11.2015. у оквиру програма „Достигнућа младих“ у Србији.

Као и пре три године када смо први у Србији организовали школско такмичење и ове године смо хтели да уведемо нешто ново. Овај пут новина је била да се заинтересовани ученици пријављују попуњавањем електронског формулара, до ког су могли доћи преко Мудл платформе http://internetucionica.com  или преко QR кода. У пријаву су поред свог имена, презимена и одељења уносили и своју имејл адресу на коју су добили обрасце за израду презентације и бизнис плана које су касније на исти начин слали организаторима.

Опширније...

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!