RAF Challenge 2015

RAF Challenge 2015 je sedmo po redu informatičko takmičenje koje organizuju Računarski fakultet u Beogradu i Društvo matematičara Srbije. Od početka samog takmičenja Računarski fakultet dobio je podršku uspešnih IT kompanija u Srbiji za realizaciju ovog takmičenja. Neki od sponzora ove godine su: Svet kompjutera, CET, Satelit group, Portalibris, ComTrade, RSD, Extreme, rootPlanet.

Ove školske godine, komisija je na osnovu prispelih radova izabrala trideset srednjoškolaca iz cele Srbije koji će se takmičiti u finalu u dve kategorije za vredne nagrade: laptop, tablet, Cisco CCNA kurs, putovanje, mobilni telefon i eksterni hard disk. Finale takmičenja RAF Challenge 2015 održaće se u subotu 28. marta 2015. godine na Računarskom fakultetu u Beogradu, Knez Mihailova 6, VI sprat, s početkom u 10 časova. Poziv za finale takmičenja možete preuzeti na ovoj vezi.

Опширније...

Светосавска академија 2015.

svsavaНаставници наше школе имали су изузузетну част и задовољство да буду организатори овогодишње Светосавске академије.

Културно-уметнички програм припремиле су Јулијана Рудић, Јасна Величковић, Љиљана Радишић, Тијана Тодоровић, а техничку подршку пружили су Ненад Цветковић, Мирјана Анкић и Светлана Радловачки. Сценографију је осмислио Благоје Милојевић, а у улози водитеља нашли су се Душица Петровић и Зоран Милојковић.

Опширније...

Такмичење "Креирање наставних садржаја коришћењем слободног софтвера"

Организатор такмичења Креирање наставних садржаја коришћењем слободног софтвера било је Удружење професора информатике Србије уз подршку Министарства трговине, туризма и телекоминикација Републике Србије.

На овом такмичењу пријављено је 230 радова које је пријавило 97 кандидата из основних школа (120 радова) и 39 кандидата из средњих школа (110 радова). Такмичење је било отворено како заученике тако и за наставнике. Свечана додела награда била је 16. јануара 2015. године у Карловачкој гимназији у Сремским Карловцима са почетком у 13 часова.

Стручни жири је за одабрао наше ученице Кулман Емилију и Живанов Светлану као првопласиране у категорији за примену слободног софтвера за административне послове школе; нашег професора Радловачки Велимира као најбољег ментора и нашу школу као једну од школа са највише послатих висококвалитетних радова.

Избор најлепше новогодишње јелке

 

jelkice

 

Гласање је завршено!

Титулу "Најлепша јелка 2015." понела је јелка под редним бројем 2 (142 од 433 гласа), коју су, са својим ученицима, окитили наставници машинског актива. Честитамо најуспешнијима и захваљујемо се свима који су се прикључили нашој акцији и гласали током претходне три недеље.

                                                       колектив Школског центра "Никола Тесла"

Опширније...

Математичари у Темишвару

tm7У суботу, 11. октобра 2014. West University of Timişoara био је домаћин последње у низу радионица у оквиру пројекта „Одржавање изузетности у математичком образовању". И ова радионица била је посвећена најуспешнијим ученицима портала www.sme.uvt.ro. У радионици су учествовали наши ученици Стеван Петров и Сањин Исановић, у пратњи професора Јадранке Огризовић Милојковић.

Опширније...

Теслина недеља и програмирање

Поводом дана школе, сваког дана од 06.10. до 10.10.2014. године од 12:30 до 14:00 часова, у Школском центру "Никола Тесла" у Вршцу организована је "Теслина недеља" у оквиру које су, између осталог, презентовани радови ученика из програмирања ученицима школе и свим заинтересованим посетиоцима. У току европске недеље програмирања CodeWeek, на часовима рачунарски предмета обрађиваће се теме из основа програмирања и програмских језика у складу са образовним профилима ученика. Пратите сајт школе за извештај са европске недеље програмирања.

Опширније...

Математичка радионица у Зрењанину

radionicazr8У уторак, 7. октобра 2014. на Техничком факултету „Михајло Пупин" у Зрењанину одржана је радионица у оквиру пројекта „Одржавање изузетности у математичком образовању". Позив за учешће добили су најуспешнији и највреднији срењошколци из Србије и Румуније. Они су током претходних шест месеци путем портала (www.sme.uvt.ro) усвајали разноврсна математичка знања, решавали математичке проблеме и од математичких експерата пројекта добијали савете и повратне информације о свом раду и напретку.

Опширније...

Победа на конкурсу "Виртуелни завичај"

virtuelni zavicaj6Ученици Школског центра „Никола Тесла" из Вршца су постигли изузетан успех на конкурсу „Виртуелни завичај". Програм „Виртуелни завичај" има за циљ да применом информационо комуникационих технологија подигне свест о значају очувања културне баштине и наслеђа код младих, њихових наставника и шире заједнице. Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација и Центар за унапређење наставе „Абакус" су као завршну активност организовали наградни конкурс за три категорије: ученике нижих разреда основне школе, ученике виших разреда основне школе и ученике средњих школа.

Опширније...

Ноћ музеја 2014

"И опет Теслине муње у Вршцу"

noc muzeja1Школски центар се по други пут укључио својим активностима у реализацију манифестације „Ноћ музеја". Заједничко име свих активности било je „И опет Теслине муње у Вршцу". Планирано је да активности одржимо 17. маја 2014. године у фискултурној сали. Поплаве које су захватиле нашу земљу довеле су до званичног отказивања ове манифестације. Уместо „Ноћи музеја" у сали је одржана „Ноћ солидарности". У сарадњи са Црвеним крстом прикупљана је хуманитарна помоћ за поплављене. Хумани људи који су донели помоћ имали су прилику да виде поставку изложбе.

Опширније...

Аутоматичари осми у Србији!

automaticari11У Београду је од 25. до 27.маја у организацији Достигнућа младих одржано национално такмичење најбољих ученичких компанија Србије на коме је учествовало двадесет ученичких компанија из Ариља, Београд, Вршца, Кикинда, Краљево, Крушевац, Куршумлија, Ниш, Нови Бечеј, Нови Пазар, Пирот иТрстеника које су биле најбоље на регионалним сајмовима одржаним у фебруару и марту у Нишу, Новом Пазару и Новом Саду.

Опширније...

Математичка радионица у нашој школи

radvrsac11У оквиру пројекта „Одржавање изузетности у математичком образовању" у четвртак, 08. маја 2014. године, у нашој школи је организована радионица. Радионицу је организовао тим Техничког факултета „Михајло Пупин" у Зрењанину, у саставу: Дrагана Глушац, Далибор Добриловић, Жељко Стојанов, Дијана Каруовић, Јелена Стојанов, Биљана Гошевски и Тамара Шашић.

Опширније...

Извештај са републичких такмичења - економија

РЕПУБЛИЧКА ТАКМИЧЕЊА ИЗ ПОДРУЧЈА РАДА ЕКОНОМИЈА

Школска 2013/2014. година

  1. Основи економије, одражано у Нишу, ученик Баљак Братислав је освојио 9. место
  2. Пословна економија, одржано у Шапцу, ученица Ашталкоски Ања је освојила 28. место
  3. Пословна информатика, одржано у Суботици, ученик Руга Александар освојио је 28. место
  4. Рачуноводство, одржано у Крушевцу, ученица Попов Теодора освојила је 4. место
  5. Статистика, одржано у Београду, ученица Катона Кристина је освојила 24. место
  6. Математика, одржано у Параћину:

-          I разред, ученица Чубрило Јована је освојила 23. место

-          II разред, ученица Пејовић Милица је освојила 27.место

-          III разред, ученик Сламарски Јасна је освојила 10. место

-          IV разред, ученица Сантрач Ивана је освојила 18. место

       Екипно је освојено 22. место

Аутоматичари на такмичењу компанија

У тржном центру БИГ у Новом Саду је 15.априла 2014.године у организацији Достигнућа младих одржано регионаa1лно такмичење ученичких компанија на коме је своје производе и услуге представила 21 ученичка компанија из средњих школа са територије Војводине и Београда.

 

Опширније...

Достигнућа младих - обука за наставнике

dm1Oрганизација Достигнућа младих у Србији била је гост у нашој школи у оквиру програма „Дечија економија". Од 7. до 9.2.2014. године одржан је тренинг чији је циљ био да заинтересује професоре за предузетништво и упути их у кораке који воде од идеје до реализације користећи Junior Achievement методологију.

Професори наше школе прошли су кроз програме Ученичка компанија, Бизнис етика, Социјално предузетништво, Титан и Банке у акцији. Након низа активности одржан је мини Пословни изазов уз сајам пословних идеја, а трочлани жири одлучио је о победнику. У оквиру тренинга пажња је посвећена и пословној етици и решавању проблема у савременом пословању предузећа.

Опширније...

Школско такмичење "Пословни изазов"

pi1

 

Поводом Школске славе „Свети Сава" наша школа је у сарадњи са организацијом „Достигнућа младих" по први пут организовала такмичење „Пословни изазов".

Опширније...

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!