ФИЛМић 2012

 

ФИЛМић је смотра кратког ђачког филма у календару такмичења и смотри Министарства просвете и науке за школску 2011/12 годину. Ученици наше школе и ове године учествују на овом такмичењу.

 

 

Опширније...

Први разред у Београду

У четвртак 31.05.2012. године у 800 у оквиру стручне екскурзије за Београд су кренули ученици првог разреда економских, електротехничких и машинских смерова. Ученици економског смера су прво посетили Народну банку, а ученици електротехничког и машинског смера су почели излет посетом Музеју „Никола Тесла".

Опширније...

II награда Креативне школе

19.06.2012. године у Медија центру у Београду одржана је свечаност поводом завршетка конкурса Креативна школа 2011/2012. Ове године се на конкурс пријавило 687 наставника, са 229 радова, од чега је 146 радова увршћено у Базу знања. Радови покривају све области заступљене у основним и средњим школама. Наставници наше школе Светлана и Велимир Радловачки, заједно са Данијелом Радмиловић, колегиницом из Електротехничке школе "Михајло Пупин" из Новог Сада, освојили су II награду у категорији средњих стручних и уметничких школа.

Microsoft Srbija 28

Опширније...

Фејзић на Олимпијади

 Ученик наше школе, Дамир Фејзић престављаo je Србију на Олимпијским играма у Лондону 2012. године. Ово је први пут након 60 година да Вршац има свог представника на Олимпијади.

Опширније...

Семинар Основе Microsoft MultiPoint оперативног система

У Електротехничкој школи "Никола Тесла" у Београду, 01.04.2012. године, одржан је завршни сусрет у оквиру семинара "Основе Microsoft MultiPoint оперативног система". Овај програм стручног усавршавања који се спроводио електронским путем, акредитован је под бројем 114 у Каталогу стручног усавршавања за 2011/2012 годину као изборни. На семинару полазници су се упознали са основама Microsoft MultiPoint оперативног система, радом на наставничком и ученичким рачунарима, као и инсталацијом закрпа и осталим операцијама које спадају у редовно одржавање једне рачунарске учионице под овим оперативним системом.

Опширније...

Финале такмичења RAF Challenge 2012

У суботу 31. марта 2012. године одржано је финале четвртог информатичког такмичења за ученике средњих школа RAF Challenge 2012, у организацији Друштва математичара Србије и Рачунарског факултета у Београду. Ученици су се такмичили у две категорије: у првој је задатак био направити презентацију на тему “Историјске баштине Србије”, а у другој игрицу или анимацију на слободну тему. На финале такмичења позвано је 20 средњошколаца из Србије, а међу 10 финалиста са радом из категорије програмирања рачунарских игара пласирао се и ученик Школског центра “Никола Тесла” Стеван Петров са рачунарском игром LottoGame2.0.

raf

Опширније...

Семинар Одржавање рачунарских мрежа

Кроз свој програм Партнер у учењу Microsoft пружа помоћ у стручном усавршавању наставника и осавремењавању образовних програма, ради унапређења наставе и процеса учења. Кроз партнерство са Електронским факултетом у Нишу, обједињујући ресурсе и практична знања, наставницима у Републици Србији омогућен је квалитетан и бесплатан курс о одржавању школских рачунарских мрежа. Кроз овај акредитовани програм стручног усавршавања, наставници су оспособљени за умрежавање рачунара. инсталацију и конфигурацију Wndows XP оперативног система, употребу Steday State програма, инсталацију proxy сервера и напредну централизовану администрацију мреже уз помоћ Windows Server 2008 оперативног система и активног директоријума. Курс је почео 3. новембра 2008. године и трајао 6 недеља онлајн. Завршни испити организовани су у Београду, Новом Саду и Нишу. Чланови нашег колектива похађали су завршни испит у Електротехничкој школи “Никола Тесла” у Београду, а наставник Велимир Радловачки награђен је од стране компаније Microsoft за изузетно залагање приликом реализације семинара.

Опширније...

Семинар Основе рачунарских мрежа

У рачунарској учионици центра за развој и примену науке, технологије и информатике у Новом Саду, 13.12. и 14.12.2008. године, уз подршку компаније Microsoft, одржан је програм стручног усавршавања наставника “Основе рачунарских мрежа”. Полазници програма обновили су своја теоретска и практична знања и вештине и разменили искуства о новинама у свету рачунарских комуникација. Програм је акредитован од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања и полазницима је донео 16 сати стручног усавршавања. Полазници су на поклон добили књиге Основе рачунарских мрежа и Одржавање школске рачунарске мреже у издању компаније ЦЕТ и Microsoft програма Партнер у учењу.

Опширније...

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!