Посета фирми DOO OFFICINA-GAME EAST у Вршцу

Дана 22.06.2022 планирана је једнодневна посета фирми DOO OFFICINA-GAME EAST у Вршцу. Ова посета је договорена са представником те фирме и шефом производње, Радовановић Александром. Ученици одељења III-4 са разредним старешином, Атанацков Радованом и са предметним професором, Живанов Робертом посетили су фабрику, где се примењују технологије из области машинства, а које су релевантне за смер техничар за компјутерско управљање. Посета фирми је планирана од 10:00 са водичем кроз производни погон.

img 2581

Турнир у фудбалу

У нашој школи је у току месеца маја одржан традиционални међуразредни турнир у фудбалу. Од 23 одељења пријавило се чак 19. Играло се системом елиминација и на крају је прво место освојио разред IV-3. Друго место је припало одељењу III-6, а треће место одељењу I-3. Ученицима су подељене награде у виду медаља, слаткиша, сокова и роштиља. Честитиамо свим учесницима!

IMG 9874

Опширније...

Републичко такмичење средњих машинских школа

Државно такмичење је почео 20. маја и трајао је 2 дана у Београдској машинској школи уз организацију Машинске школе „Радоје Дакић“. Од 120 школа у држави на овом такмичењу је учествовало 20ак средњих школа. Наши ученици из Ш.Ц. Никола Тесла су учествовали и освојили места у следећим областима: Немет Матеја 11. место из Статике, Антић Илија 14. место из Компјутерске графике и Божић Теодор 10. место из Моделирања машинских елемената и конструкција. Наставници пратиоци су били Соколовић Марко, Марковић Владан и Живанов Роберт. Првог дана такмичења ђаци су радили практичне задатке, док следећег дана су имали теоријски део. Истог дана је био организован обилазак центра града са водичем.

img 0067

Такмичење на универзитету у Решици

На универзитету у Решици на смотри ЕМИНГ ученици одељења II-2, Виктор Јон Шаин и Стефан Корица, освојили су прво место са радом "ЛЕД панели са побољшаним особинама". Њихови ментори су Кристијан Цинцар и Ненад Цветковић.

viber image 2022-05-13 09-23-56-097

Опширније...

У посети компанији VegaIT

У оквиру активности “Дигитална експедиција: Откривање”, у четвртак 28. априла 2022. године, матуранти ИТ одељења Школског центра “Никола Тесла” из Вршца, заједно са наставницима Светланом и Велимиром Радловачки, посетили су компанију VegaIT у Новом Саду.

Опширније...

Регионално такмичење ученика IV степена у Новом Саду

На 28. регионалном такмичењу ученика машинских школа Србије 9. априла за регион Војводине петорица ученика су учествовали из Школског центра Никола Тесла из Вршца. Наши ђаци су освојили следећа места из предмета Моделирање машинских елемената и склопова 5. место Божић Теодор, Компјутерска графика 2. место Антић Илија, Статика 2. место Немет Матеја,
Програмирање компјутерско управљаног струга (ручно) 5. место Ђокић Андрија и Програмирање компјутерско управљане глодалице (ручно) 4. место Приврацки Јано. Ментори пратиоци су били Атанацков Радован, Марковић Владан и Живанов Роберт.

img 9263

Опширније...

Soft Green IT Platform - Презентација

У оквиру IPA пројекта прекограничне сарадње RORS 283 „Одржива заједничка мрежа за ванредне ситуације у Банату“, успоставили смо јединствени систем дојаве под називом „SOFT GREEN IT PLATFORM“. С обзиром да је једна од активности Града Вршца као партнера на пројекту, састављена је презентација овог система ђацима у средњим школама. Презентацију поменутог система можете видети на следећој вези (LINK) како би се упознали са његовим могућностима.

Electrical Training (E.T.)

Током рада на eTwinning пројекту Pogba house: Electricity trainning in Europe успостављен је успешна сарадња међу пројектним партнерима. Покренули смо нови пројекат Electrical Training (E.T.). Школе које сарађују су из Чешке, Француске, Португалије, Румуније, Турске и Србије. Кроз мултидисциплинарни приступ користећи ИКТ ученици ће у сарадничком раду учити о основним појмовима из електротехнике, елементима електронских кола и њиховој практичној примени. Школски центар представља 16 ученика првог разреда са смерова електротехничар аутоматике (одељење I-1) и електротехмичар информационих технологија (одељење I-2). Током завршних активности придружиће им се и помоћи у раду ученици трећег разреда са смера електротехничар аутоматике (одељење III-1). Ментори ученика су наставници електротехничке групе предмета Светлана Његомир и Милан Његомир.

Опширније...

Тренинг безбедне вожње у Националној возачкој академији - НАВАК

Град Вршац, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, организовао је одлазак у Центар Навак за 40 младих возача који су у претходне две године стекли пробну возачку дозволу. Међу младим возачима су били садашњи и бивши ђаци Школског центра "Никола Тесла". Они су за управљачима школских аутомобила, а у присуству тренера безбедне вожње, осетили реалне саобраћајне опасности, али у контролисаним и безбедним условима на полигону Центра Навак. Учесници тренинга су веома задовољни и сагласни су да ће им ово искуство помоћи да њихово учешће у саобраћају буде безбедедније и сигурније.

viber image 2021-11-18 18-57-29-793

Опширније...

Једнодневна посета ТУЛИ штампарији и прехрамбеној индустрији Swisslion у Вршцу

30.09.2021 у организацији компаније АЛЕНИК 46 ученика посетило је компаније ТУЛИ и "Swisslion-Takovo" из Вршца. Ученике су водили наставници Санела Стефановски, Роберт Живанов, Његомир Милан, Ивковић Слободанка – оперативни менаџер пројекта и Жељко Ивковић директор школе. Посетом су обухваћени ученици следећих профила: Електротехничар информационих технологија, Техничар за компјутерско управљање (ЦНЦ) машина, Електротехничар аутоматике и Финансијски администратор.
Прво смо посетили ТУЛИ штампарију. У обилазак високо аутоматизованог погона за штампање материјала, који је највећи у округу, водио нас је директор Зоран Новаковић. У штампарији се производе паковни материјали, са јасно дефинисаним опредељењем ка фармацеутској индустрији, а у мањој мери се штампају паковања за кондиторску индустрију.

IMG 5573

Опширније...

Стручна посета фирми Инокс Прерада у Панчеву и Хитим (HiTeam) Дата центру у Вршцу

29.09.2021 је 49 ученика и наставници Санела Стефановски, Роберт Живанов и Цветковић Ненад посетило компаније Инокс Прерада из Панчева и ХиТим (HiTeam) из Вршца. Посету су реализовали ученици другог разреда следећих профила: финансијски администратор, електротехничар рачунара и машински техничар за компјутерско конструисање. У Панчеву смо стигли око 9:00, где нас је дочекао професор Средње Машинске школе, Драгољуб Живанов испред фирме Инокс Прерада. Сви ученици су били подељени у 3 групе и обишли су цео машински погон у фабрици.

IMG 5518

Опширније...

Izvođenje himne u Školskom centru Nikola Tesla

Školska godina je počela izvođenjem himne u Školskom centru Nikola Tesla 1. septembra. Nastava je počela u svim školama izvođenjem himne Srbije "Bože pravde".

Pogledajte snimak klikom ovde

Реновиране просторије у школи

У току распуста реновиран је тоалет за ученице. Радове је финансирао Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине уз суфинансирање Школског центра. За радове је средства у висини од 800 000 динара обезбедио Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине, а остатак од 175 000 динара је финансирано из сопствених средстава Школског центра.

Опширније...

Представљање образовног софтвера ScioXR

У среду 02. јуна 2021. године, у Школском центру „Никола Тесла“ у Вршцу, ученицима одељења I2 смера Електротехничар рачунара. представљен је први домаћи образовни софтвер за виртуалну реалност ScioXR, развијен од стране Вршачког стартапа Propter. Ученици су имали прилику да на занимљив начин решавају проблеме из физике, хемије и математике.

ScioXR4

Опширније...

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!