Први разред у Београду

У четвртак 31.05.2012. године у 800 у оквиру стручне екскурзије за Београд су кренули ученици првог разреда економских, електротехничких и машинских смерова. Ученици економског смера су прво посетили Народну банку, а ученици електротехничког и машинског смера су почели излет посетом Музеју „Никола Тесла".

 У Народној банци примили су нас на велика врата. Прво су нам испричали о историји новца, затим и о настанку Народне банке. Направили смо и један новчић на справи коју су некада покретали људи. Након приче, видели смо и три филма везана за исте теме, као и за инфлацију у нашој земљи, коју одрасли много боље памте од нас. Показали су нам и како да препознамо разлику између оригинала и фалсификата. На крају наше посете Народној банци добили смо новчанице са нашим ликом и чоколадице са важећим новчаницама.

Током посете музеју приказан нам је кратак филм о животу и раду Николе Тесле, а потом су нам практично приказана нека од најзначајнијих Теслиних открића. Сви су добили прилику да „докажу своју храброст" учествујући у неким од огледа и играјући се са стотинама хиљада волти.

Након тога је уследила шетња Кнез Михајловом улицом и калемегданским парком. Показало се да нам мађионичари и извођачи трикова нису мање занимљиви од науке. У 14 часова смо кренули пут Авале. Киша која је претила да нам онемогући леп поглед са Авалског торња стала је и излет је завршен као што је и почео уз добро расположење.
Још једном смо показали да поред науке волимо и забаву, јер смо у луна парку смештеном уз Авалски торањ испробали спретност вожње аутићима и проверили ко има најјачи ударац руком.
У 17 часова добро расположени кренули смо пут Вршца.
Ученици који нису имали прилику да учествују у огледу са Теслиним трансформатором имали су ватрено крштење у школи, али са знатно нижим напоном. Фотографије се налазе у галерији.

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!