Фејзић на Олимпијади

 Ученик наше школе, Дамир Фејзић престављаo je Србију на Олимпијским играма у Лондону 2012. године. Ово је први пут након 60 година да Вршац има свог представника на Олимпијади.

Након 12 година тренинга, учешћа на више од 120 домаћих и међународних турнира, преко 400 борби у целом свету и на свим континентима, Дамир је у 2011. години са напуњених свега 17 година, као најбољи српски борац, добио позив да учествује на финалном сениорском европском квалификационом турниру за Олимпијске игре у руском Казању. На том турниру, направио је невероватан успех победивши најпре светског првака, а потом је, након пет борби у једном дану освојио златну медаљу и обезбедио учешће на Олимпијади.

Поред тога што је најмлађи члан српске олимпијске делегације, Фејзић је уједно и најмлађи теквондо борац у свету који  je ове године учествоваo на Олимпијским играма.

Победивши тринаест година старијег и искуснијег Петера Лопеса Сантоса из Перуа са 5:3, Дамир се пласирао у четврт-финале, где је, и поред одличне борбе, изгубио од домаћина Мартина Станпера.

Честитамо Дамиру на оствареним резултатима и желимо му пуно успеха на даљим такмичењима!

 

 

 

 

 

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!