Једнодневна посета ТУЛИ штампарији и прехрамбеној индустрији Swisslion у Вршцу

30.09.2021 у организацији компаније АЛЕНИК 46 ученика посетило је компаније ТУЛИ и "Swisslion-Takovo" из Вршца. Ученике су водили наставници Санела Стефановски, Роберт Живанов, Његомир Милан, Ивковић Слободанка – оперативни менаџер пројекта и Жељко Ивковић директор школе. Посетом су обухваћени ученици следећих профила: Електротехничар информационих технологија, Техничар за компјутерско управљање (ЦНЦ) машина, Електротехничар аутоматике и Финансијски администратор.
Прво смо посетили ТУЛИ штампарију. У обилазак високо аутоматизованог погона за штампање материјала, који је највећи у округу, водио нас је директор Зоран Новаковић. У штампарији се производе паковни материјали, са јасно дефинисаним опредељењем ка фармацеутској индустрији, а у мањој мери се штампају паковања за кондиторску индустрију.

IMG 5573

После тога смо организованим превозом посетили прехрамбену индустрију "Swisslion". Обратио нам се директор производње, Александар Величковић и објаснио нам је да у фабрици тренутно ради 11 траса, односно линија са различитим производима какаоа, чоколаде и кондиторских производа. Осим високо аутоматизоване фабрике то предузеће у Вршцу поседује подрум и млин, а своје производе извозе чак и у земље преко океана, као што су Америка и Аустралија. У предузећу са неколико стотина радника могу да раде сви профили на линији који су са звањем техничара, тако да осим прехрамбеног техничара могу се ту запослити нпр. мехатроничари и остали слични смерови, које имамо у нашој школи.
Током посета организовали смо ужину и освежење за ученике и наставнике.

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!