Конференција Дигитално образовање 2020

Конференција „Дигитално образовање 2020“, први онлајн догађај током пандемије вируса Covid-19, посвећен употреби информационо-комуникационих технологија на свим нивоима образовања, са акцентом на образовање у ванредним условима и на даљину, одржана је 10. и 11. априла, 2020. године, путем интернета. Програм конференције је био подељен у два дана, првог дана догађај је имао 8676 прегледа. Други дан конференције је био подељен у четири програма: високо, основно и средње, инклузивно и предшколско образовање и васпитање. Другом дану конференције приступило је 9809 посетилаца.

Конференција је првобитно организована са циљем окупљања свих актера укључених у образовно васпитни систем Републике Србије и њихово повезивање путем заједничке платформе како би размењивали искуства и знања, упознали се са трендовима и новостима у свету информационо-комуникационих технологија и оснаживање да у раду активно користе ИКТ. Пандемија је додатно истакла значај употребе дигиталних алата, њихову неопходну примену у свакодневном раду, важност самопроцене дигиталне писмености и спремности васпитно образовних установа за образовање на даљину.

Конференцију „Дигитално образовање 2020“ организовао је Центар за образовне технологије на Западном Балкану у сарадњи са Заводом за унапређивање образовања и васпитања, Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва, Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања, Привредном комором Србије и Фондацијом Петља. Партнер овогодишње конференције биле су компаније Microsoft (преко чијег Teams канала је конференција реализована) и Oracle. Конференција је акредитована у Заводу за унапређивање образовања и васпитања као стручни скуп под редним бројем 459 за школску 2019/20 годину и за оба дана присуства учесницима донела 4 бода.

Први дан конференције био је усмерен ка темама образовања на даљину. Поред домаћих, конференција је окупила предаваче из неколико земаља, из Велике Британије, Холандије и САД. У реализацији конференције учествовало је око 70 предавача. „Дигитално образовање 2020“ јесте било усмерено на ситуацију у Србији, али су поред учесника из земље, конференцију пратили из Македоније, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине.

Другог дана, учесници су имали могућност да, путем линкова из агенде конференције, приступе жељеном програму или прелазе из једног програма у други уколико су желели да прате одређена предавања. Како су се ова четири програма одвијала паралелно, конференција је снимљена и доступна је, као и материјали коришћени током догађаја, на сајту ЕдТек центра. Оно што је конференција „Дигитално образовање 2020“ покушала да понуди учесницима јесте могућност да међу прегршт ресурса пронађу онај који најбоље одговара њиховим потребама, да сазнају нове и размене своје предлоге и идеје, стекну увид у то да се са сличним недаћама и питањима сусрећу наставници широм света као и шта препоручују домаће надлежне институције.

20200520.Digitalno.obrazovanje.2020

Извор: radlovacki.wordpress.com

Добро дошли!

Школски центар Никола Тесла

Радно време школе за време летњег распуста: од 9:00 до 11:00

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!