Ученици ШЦ "Никола Тесла" посетили Немачку

Ученици школског центра "Никола Тесла" из Вршца боравили су у седмодневној посети партнерској школи у Вилинген-Швенингену.
Ученици су били смештени у породицама својих вршњака, ученика партнерске школе КС1 у Вилингену. Они су током ове јединствене студијске посете имали прилику да се упознају начин на који немачки ђаци стичу стручно образовање, учествујући у заједничким пројектима са ђацима школе КС1 и посете компаније у којима немачки ђаци врше праксу.

 

Поред тога, вршачки ђаци су посетили и Мерцедесов погон у Синделфиндену, Мерцедесов Музеј у Штутгарту, и имали туристички обилазак историјски значајаног града Фрајбурга.
Школски центар "Никола Тесла" једна је од укупно 20 школа, изабраних на јавном конкурсу пројекта „Партнерство на делу". Програм помаже средњим школама у Србији у проналажењу одговарајуће партнерске школе у Немачкој и суфинансирању иницијалног седмодневног путовања у Немачку. Програм подржава до 24 ђака и 2 наставника по школи, као и директора школе, да посете Немачку. Ученици и наставници из немачких средњих школа ће такође посетити Србију као део овог програма.
Пројекат Партнерство на делу реализује Европски покрет у Србији у сарадњи са Немачком организацијом за техничку сарадњу ГИЗ/ВЕТ, уз подршку УСАИД-а преко Института за одрживе заједнице.
Више о пројекту можете погледати овде.

 

 

 

 

 

 

 

 

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!