Проглашени финалисти такмичења RAF Challenge 2019

Финале такмичења RAF Challenge 2019 одржаће се 13. априла 2019, а ове школске године пласман у финале оствариле су две ученице одељења I2, смера Електротехничар информационих технологија Валентина Бађу и Емилија Опсеница у категорији израде презентација чији је ментор предметни наставник Рачунарства и информатике Велимир Радловачки.

raf2019

Рачунарски факултет од 2009. године организује такмичење под називом RAF Challenge. Реч је о информатичком такмичењу са задатим темама на коме право учешћа имају сви ученици средњих школа из Србије. Средњошколци имају задатак да на понуђену тему направе презентацију, анимацију, игрицу, програм или видео. Циљ је да се ученици на што бољи начин мотивишу да анализирају и презентују информације коришћењем разних рачунарских алата.

Од почетка самог такмичења факултет је добио и подршку Друштва математичара Србије и успешних ИТ компанија у Србији. На финале надметања позивају се средњошколци који уђу у ужи избор, а најбољи се награђују вредним наградама. Поред ученика, награде добијају и професори и средње школе са највећим бројем пријављених такмичара.

Извор: radlovacki.wordpress.com

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!