Курс 3Д штампе за средњошколце

Професори машинских група предмета, Мирослав Лепир и ја, Роберт Живанов, у Школском центру „Никола Тесла“ 25. октобра одржали смо нашим ученицима курс из 3Д штампе. Курсу су присуствовали 16 ученика из другог, трећег и четвртог разреда, одељења машински техничар за компјутерско конструисање и техничар за компјутерско управљање, а прикључили су нам се и двоје ученика из електро смера.

{besps}2018_kurs3dstampe{/besps}

 

На уводном часу смо, заједно са њима, направили налоге на онлине платформи 3D4VET и представили им 5 јединица, које треба самостално да одгледају, науче и положе. На осталим часовима смо им објаснили сваку целину. Професор Мирослав Лепир им је презентовао јединице 3Д штампања, 3Д прототипа и оптимизације, а ја сам им објаснио могуће софтвере за моделирање и штампу, као и 3Д пројектовање у софтверу, Autodesk Fusion 360.
Ученицима смо такође приказивали видео записе штампања полимерних делова и подешавања 3Д принтера. На крају курса смо и ми сами одштампали пар пластичних делова на школском WANHAO Duplicator 3Д штампачу, користећи софтвер, Replicator G. Сви учесници курса су били веома заинтересовани за могућности 3Д штампе, а предавачи су били задовољни са одазивом и активности ученика. Ова обука је организована у сарадњи са БОШ-ом (Београдска Отворена Школа), а финансира га Европска унија.

 

 

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!