Завршена је још једна Европска недеља програмирања

Као што је раније најављено, у периоду од 08.10. до 19.10.2018. године, обележена је Европска недеље програмирања (CodeWeekEU 2018) радионицама и догађајима са акцентом на програмирању и примени програмирања у техници, технилогији, науци и пословању. Прва недеља била је посвећена нашим ученицима, викенд догађајима ван града, а друга недеља нашим првацима, као и седмацима и осмацима из вршачких основних школа и онлајн дружењу са ученицима из Средње школе из Лајковца.

{besps}codeweekeu2018-kab19{/besps}

 У рачунарском кабинету бр. 19 наше школе, у току прве недеље, ученици I и II разреда на образовним профилима електротехничар информационих технологија и електротехничар рачунара ушли су у свет програмирања израдом алгоритама и упознавањем са основним концептима структурираног програмирања.

У току викенда наставници и ученици учествовали су на првом новосадском фаблабу, о чему је писано у претходном посту.

Почетак друге недеље био је резервисан за ученике свих првих разреда наше школе. Наши прваци обишли су више рачунарских кабинета и кабинете у којима се одржава настава стручних предмета како би се упознали и са применом информационих технологија у другим образованим профилима.

У уторак и среду, у рачунарском кабинету бр. 19, уз велику помоћ ученика одељења I2 и II2, професори Светлана и Велимир Радловачки припремили су презентације за више од 300 заинтересованих ученика седмих и осмих разреда из свих вршачких основних школа. Гости су имали прилику да испробају практичне матурске радове наших ученика, радове ученика са ардуино секције професорке Светлане Радловачки, радове ученика који се баве програмирање видео игара, програмске алате за израду алгоритама, Cisco Networking Academy и C++ Institute онлајн платформу за учење програмирања и др. Фотографије из кабинета 19 следе у наставку:

Ускоро очекујемо и извештаје и фотографије из осталих кабинета!

У среду, 17.10.2018. у поподневним часовима, професор Велимир Радловачки у сарадњи са колегиницом Милијаном Петровић, професорком рачунарске групе предмета, одржао је онлине предавање о ИТ Стартапима и "Lean Startup" методологији ученицима Средње школе “17 октобар” из Лајковца образовног профила Економски техничар. Захваљујем се пуно колегиници Милијани на позиву и њеним ученицима на пажњи!

Извор: radlovacki.wordpress.com

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!