Први ФАБНовиСад

У суботу и недељу 13. и 14.10.2018. године, у просторијама Ректората Универзитета у Новом Саду одржан је први ФАБНовиСад Пилот – дводневна манифестација у Новом Саду посвећена дигиталној фабрикацији у организацији Fab Initiative, iDEAlab и Мејкер Србија, а под покровитељством америчке амбасаде у Београду и Interreg-IPA CBC пројекта XBIT.

Одржано је мноштво предавања и практичних радионица како из области дигиталне фабрикације, тако и оних у вези науке, технологије и инжењеринга уопште. Програм читаве манифестације можете преузети на овој вези.

{besps}2018_fabns{/besps}

 

Учешће у реализацији изложбе, током читаве манифестације, узело је и шест средњих школа, међу којима је била и Школски центар “Никола Тесла” из Вршца. Такође, наставници Школског центра “Никола Тесла” из Вршца, реализовали су и практичну радионицу у читаоници Ректората. Професорка Светлана Радловачки одржала је практичну Arduino радионицу, а након тога, учеснике Arduino радионице, професор Велимир Радловачки увео је у свет програмирања у програмском језику C путем Cisco Networking Academy и C++ Institute курса “Programming Essentials in C”.

Неизмерну помоћ у реализацији свих активности наше школе пружила су три ученика одељења ИИ2: Маријана Мунћан, Виктор Живковић и Алекса Тошић. Уз похвале поменутим ученицима следе и похвале организаторима на позиву, беспрекорној организацији и гостропримству, а нарочито Ивани Гађански из BioSense института, оснивачу FabLab иницијативе у Србији.

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!