Матурска екскурзија 2018

Матуранти ШЦ „Никола Тесла“ ове године су кренули на екскурзију пре него што су закорачили у школске клупе. Већ 2.септембра у раним јутарњим часовима отишли су на пут ка Грчкој. Екскурзија је бројала око стотину учесника, учествовала су сва завршна одељења школе у пратњи   професора - одељењских старешина: проф. Цветковић Ненада, проф. Његомир Светлане, проф. Атанацков Радована, проф. Васић Миодрага и проф. Петровић Душице. Вођа пута је био проф. Ђорђевић Бобан.  Надлежан лекар за екскурзију је био др Драган Нацков.

{besps}2018_ekskurzija{/besps}


Екскурзија је трајала недељу дана (02.09- 09-09.2018.) и за то време испуњене су све планиране активности. Учесницима екскурзије обезбеђен је смештај у туристичком месту Паралија, као и дуги низ година до сада. Из Паралије су реализовани излети и обиласци места која стоје у програму екскурзије. Ученици су у пратњи професора и туристичких водича обишли град Катерини, остатке старог града Дион и музеј, Манастир Христовог Преображаја на Метеорима, Цркву Свете Петке у кланцу Темби,  Olympic Beach и у повратку Солун. У Солуну су издвојене три локације од значаја – црква светог Димитрија, Српско војничко гробље на Зејтинлику и Аристотелов Трг. Поред наведених обиласка ученици су имали времена за слободне активности. Обично су те активности подразумевале бављење спортом, одлазак на плажу, а у договору са професорима омогућени су и изласци у дискотеку.
Овогодишња екскурзија је оцењена као веома успешна, а ученици наше школе су за време боравка у Грчкој показали примерно владање због чега су примили бројне похвале.

 

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!