Чланци

Безбедност младих у саобраћају

 

Школски центар ове године учествује у међународном пројекту Твоја идеја Твоја иницијатива (Your ideas Your initiatives). Пројекат је посвећен безбедности и мобилности у саобраћају. Циљ пројектних активности је подизање свести о потреби поштовања саобраћајних прописа, не учествовање у саобраћају под утицајем алкохола и других психоактивних супстанци и везивање сигурносног појаса. Мото пројекта је Think twice! #BetterAliveThanDrunkAndHigh

thinktwice
 
Тим поводом 27.04.2018. године организована је трибина са практичним вежбама на симулатору чеоног судара и са пијаним наочарама. Трибина је била првенствено намењена ученицима трећих и четвртих разреда свих вршачких школа.  Определили смо се да највише активности посветимо ученицима завршних разреда, с обзиром да почињу да стичу знања из области управљања моторним возилима, а многи од њих су већ и положили возачки испит и чести су учесници у саобраћају.
Видео: https://youtu.be/YA8EiZ_1rq0


Најјачи утисак на ученике је оставио говор господина Драгана, који је упознао ученике са настанком и последицама саобраћајне несреће коју је доживео после матурске вечери. Такође нас је подсетио да не заборављамо на акцију чеп за хендикеп.


Како би повећали видљивост пројектних активности отворили смо facebook страницу @bezbedansaobracaj и  истоимени Instagram профил. Aко ову тему сматрате важном посетите наше профиле @bezbedansaobracaj и помозите нам својим предлозима да будемо успешнији.


Захваљујемо се Савету за безбедност саобраћају у Вршцу, Саобраћајној полицији, Техничкој школи “Сава Мунћан” и господину Драгану Виторовићу, јер су нам помогли да реализујемо све планиране активности.
Више о овом пројекту овде.

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

Корисни сајтови

Подели!