У посети Школском центру Шкофија Лока у Словенији

У периоду од 19.11. до 22.11.2017. ученици наше школе посетили су Школски центар Шкофија Лока у Словенији. Посету је финасирала СМЦ компанија, која је један водећих произвођача индустријске аутоматике у свету, док је пут био финансиран од стране Општине Вршац.

Осам ученика машинског и електротехничког смера, заједно са менторима Сабо Александром, Цветковић Ненадом и директором школе добили су прилику да се упознају са начином рада у техничким школама у Словенији.

IMG-73aa7eebaf9bc432f9e1ec3e681a9def-V 

Током два дана похађали су наставу у савремено опремљеним учионицама и школским радионицама. Свако од њих прошао је пут од идеје до практичне реализације како машинских, тако и електро склопова који се користе у индустрији.

Полазници су се упознали са основама програмирања ПЛЦ  контролера, принципима рада електропнеуматских компоненти и добили одговарајуће сертификате за савладану обуку.  
Наша делегација посетила је и СМЦ центар у месту Требиње и том приликом разговарала са запосленима о областима индустријске електронике и компонентама које производи та компанија.

 

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!