Пословни изазов 2017: Биоскоп је опет у моди!

У петак, 17.11.2017. године одржан је школски Пословни изазов. На овогодишњем такмичењу учествовало је 43 ученика, 34 ученика Школског центра „Никола Тесла“ и 9 ученика Хемијско-медицинске школе. Ученици су подељени у 9 екипа. Сваку екипу је сачињавао један ученик Хемијско-медицинске школе и три до четири ученика Школског центра. Стручни жири су сачињавали: дипломирани економисти Радмила Јакшић и Марко Радојичић и дипломирани технолог Лиа Стефан.

 

Такмичари су требали да осмисле и представе производ или услугу која би била решење за следећи изазов:

„Да би се направио поглед унапред потребно је осврнути се уназад. За време Велике кризе, тридесетих година прошлог века, осванула је предузетничка идеја која је заувек променила начин на који одлазимо у биоскоп: биле су то кокице! За кратко време постало је јасно да ће биоскопи који не продају кокице имати празне сале док ће ови други профитирати. Тако се родио култ кокица у биоскопима, ритуал који је свако могао себи да приушти, а власници биоскопа су задовољно трљали руке јер су уз минимална улагања привукли публику у пуне сале! И не само то: заувек су променили навику људи!

Имајући у виду да су индустрија забаве, филмска индустрија као и индустрија хране, индустрије које се развијају и прилагођавају најразличитијим тржиштима, а у времену када су филмови доступни на интернету и у продавницама, екрани у домовима све већих димензија, биоскопи се налазе пред изазовом опстанка. Ваш тим има задатак да осмисли производ или услугу која ће утицати на опстанак биоскопа у будућности и осигурати пуне сале.

За разлику од филма који је временом доживео огромну трансформацију, од црно беле слике и немог филма, преко специјалних ефеката и анимације, до данашњих 3D, 4D…. пројекција, одлазак у биоскоп задржао је понешто од свог првобитног облика: остао је омиљено место за излазак заљубљених парова.“

Чланови победнички тим „Dark blue eyes“ су били: Елена Стојковски, Јелена Токин, Сунчица Вучендић, Немања Миљевић и Стеван Мандић. Елена, Јелена, Немања и Стеван ће у среду 22.11.2017. године бити представници Школског центра на регионалном Пословном изазову у Новом Саду.

О нашем Пословном изазову извештавао је и ТВ Банат. Њихов приказ овог догађаја можете видети у следећем видеу од 11:40 до 15:35.

Извор: https://svetlananjegomir.wordpress.com/

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!