Резултати наградног конкурса за школске програмерске тимове

Министарство просвете, науке и технолошког развоја (МПНТР), у сарадњи са Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ), расписало је наградни конкурс под називом „Визуелизација отворених података МПНТР“. Циљ конкурса је био да се кроз такмичење повећа интересовање ученица и ученика за програмирањем, да се подстакну средње школе да развијају рад са заинтересованим ученицама и ученицима, као и да се у исто време промовише концепт отворених података. На конкурс су се пријавила три средњошколска програмерска тима која су направила визуелизацију неког од сетова података (или комбинације сетова података) из информационог система МПНТР доступних на порталу отворених података МПНТР.

Комисија за преглед радова и одлучивање о наградама је констатовала да су сва пристигла решења испунила услове и успешно одговорила на задатак Конкурса. Одлука Комисије је да сви учесници добију признања МПНТР и СИПРУ за учешће на Конкурсу, као и симболичне награде у виду књига из области програмирања док ће школама сва три тима бити додељен по један комплет ARDUINO развојног система. Награде обезбеђује Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ). Награђени тимови су из школа: Школски центар „Никола Тесла“, ПОЛИТЕХНИКА, школа за нове технологије из Београда и Рачунарске и Математичке Гимназије из Београда.

Тим наше школе сачињавали су ученица Светлана Живанов и ментор Велимир Радловачки. У понедељак 11.07.2016. године у 15 часова у великој сали зграде Министарства просвете, науке и технолошког развоја, додељена су признања и награде учесницима наградног конкурса за школске програмерске тимове “Визуелизација отворених података МПНТР”. Признања и награде уручили су Милован Шуваков, помоћник министра за развој и високо образовање, Снежана Марковић, помоћник министра за средње образовање и васпитање и образовање одраслих и Ирена Радиновић, заменица менаџера и координаторка за дигитално укључивање СИПРУ.

Ученицима, члановима тимова из Школског центра “Никола Тесла” (Вршац), Политехнике – школе за нове технологије (Београд) и Рачунарске гимназије (Београд) додељена су признања и књиге из области ИКТ, менторима ученика признања, а њиховим школама признања и комплети Ардуино развојних система.

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!