О Г Л А С - Издавање пословног простора

ШКОЛСКИ ЦЕНТАР „НИКОЛА ТЕСЛА“  - ВРШАЦ  

ОГЛАС

ИЗДАВАЊЕ ПОСЛОВНОГ ПРОСТОРА

 

За прикупљање писаних понуда за давање у закуп непокретности у јавној својини АПВ, у Вршцу, Жарка Зрењанина 37, саграђене на парцели број 4529 КО Вршац на којима право коришћења има  Школски центар „Никола  Тесла“ у  Вршцу, Стеријина 40-44:

Предмет закупа:

ПОСЛОВНИ ПРОСТОР КОЈИ СЕ САСТОЈИ ОД ПРЕДПРОСТОРА, 1 ГЛАВНЕ ПРОСТОРИЈЕ И 1 ПОМОЋНЕ ПРОСТОРИЈЕ СА САНИТАРНИМ ЧВОРОМ, КОРИСНЕ ПОВРШИНЕ 35 М2, У ПРИЗЕМЉУ, СА УЛАЗОМ ИЗ ДВОРИШТА ШКОЛЕ

Образац понуде за пословни простор можете преузети на следећем линку.

Опште услове закупа и услове конкурисања можете преузети на следећем линку.

 

Резултати наградног конкурса за школске програмерске тимове

Министарство просвете, науке и технолошког развоја (МПНТР), у сарадњи са Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ), расписало је наградни конкурс под називом „Визуелизација отворених података МПНТР“. Циљ конкурса је био да се кроз такмичење повећа интересовање ученица и ученика за програмирањем, да се подстакну средње школе да развијају рад са заинтересованим ученицама и ученицима, као и да се у исто време промовише концепт отворених података. На конкурс су се пријавила три средњошколска програмерска тима која су направила визуелизацију неког од сетова података (или комбинације сетова података) из информационог система МПНТР доступних на порталу отворених података МПНТР.

Комисија за преглед радова и одлучивање о наградама је констатовала да су сва пристигла решења испунила услове и успешно одговорила на задатак Конкурса. Одлука Комисије је да сви учесници добију признања МПНТР и СИПРУ за учешће на Конкурсу, као и симболичне награде у виду књига из области програмирања док ће школама сва три тима бити додељен по један комплет ARDUINO развојног система. Награде обезбеђује Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ). Награђени тимови су из школа: Школски центар „Никола Тесла“, ПОЛИТЕХНИКА, школа за нове технологије из Београда и Рачунарске и Математичке Гимназије из Београда.

Тим наше школе сачињавали су ученица Светлана Живанов и ментор Велимир Радловачки. У понедељак 11.07.2016. године у 15 часова у великој сали зграде Министарства просвете, науке и технолошког развоја, додељена су признања и награде учесницима наградног конкурса за школске програмерске тимове “Визуелизација отворених података МПНТР”. Признања и награде уручили су Милован Шуваков, помоћник министра за развој и високо образовање, Снежана Марковић, помоћник министра за средње образовање и васпитање и образовање одраслих и Ирена Радиновић, заменица менаџера и координаторка за дигитално укључивање СИПРУ.

Опширније...

Посета Народној Банци Србије

У петак 17.06.2016. године ученицима првих разреда Школског центра „Никола Тесла“ организована је једнодневна стручна екскурзија у Београду. Део ученика са одељенским старешином и предметним наставником Зорицом Павков и наставником Велимиром Радловачким, посетио је Народну Банку Србије.

Светлана Живанов, ученик генерације

Додела диплома матурантима Школског центра "Никола Тесла" одржана је 15. јуна 2016. године у гимнастичкој сали школе. Том приликом, додељене су и Вукове дипломе, и проглашени су и награђени најбољи ученици на подручјима рада електротехника, машинство и економија, као и ученик генерације.

Опширније...

ECDL Foundation Forum Budapest 2016

Од 25. до 27. маја 2016. године у Будимпешти одржан је међународни форум ECDL фондације, на коме је учествовало преко 140 делегата, чланова националних инфроматичких асоцијација и националних чланица ECDL фондација из преко 40 земаља света. Србију су престављали Ђорђе Дукић – председник Јединственог информатичког савеза (ЈИСА – Union of ICT societies Serbia), Дубравка Дукић – члан борда директора ЈИСА, Младен Јовановић – наставник информатике и рачунарства у основној школи „Мирослав Антић“ из Ниша и моја маленкост, Велимир Радловачки, професор рачунарске групе предмета у Школском центру „Никола Тесла“ у Вршцу.

У радној тродневој атмосфери учесници скупа имали су прилике да виде  и чују којим се правцем креће развој информатичке и дигиталне писмености грађана ЕУ али и целог света. Акценат је стављен на образовање младих, безбедност и постизање дигиталне писмености становништва.

Наши представници су искористили прилику да размене и упореде искуства са колегама из информатичких асоцијација широм света, са посебним освртом на тренутну ситуацију у образовним системима. Договорен је сарадња са представницима ECDL асоцијација из окружења, Румуније, Бугарске, Словеније, Хрватске и Аустрије,  док је са колегама из Турске планирана сарадња на нивоу размена информација о примени ECDL стандарда у образовању, информатичкој едукацији ученика основних и средњих школа, могућој узајамној посети и поређењу конкретних постигнћа информатичке писмености ученика базираних на ECDL стандардима.

Професори информатике из Србије право учешћа на овом међународном скупу, подржаног од  CEPIS-а (Council of Europian Professional Informatics Societies) као оснивача ECDL фондације, стекли су као добитници награде за најбоље наставнике информатике Дискоболос за 2015. годину..

Опширније...