Инвент пехар младим проналазачима

sl1Савез проналазача Србије у оквиру пројекта „Млади на Теслином путу", ове године је обележио Светски дан науке посетом Музеја науке и технике у Београду. Од 240 средњих школа из Србије одабрано је седам школа да у оквиру пројекта посете Музеј, а једна од тих школа била је Школски центар „Никола Тесла", Вршац.

 

Сарадња је настављена на Бизнис бази 2013 која је одржана од 27-29.11.2013. год. на београдском сајму. По позиву Савеза проналазача Србије ученици Школског центра „Никола Тесла", добили су простор на њиховом штанду и прилику да изложе своје радове, прикажу матурске радове претходних генерација и производе три ученичке компаније које функционишу у нашој школи. Већ првог дана наши радови су изазвали велико интересовање посетилаца.

 

Школски центар су представљали ученици електротехничке струке: sl2

Младен Вучковић IV1, Лазар Душановић IV1, Никола Филиповић III1, Александар Стефанов III1, Драган Лопар III1, Ристо Пејашиновић III1, Лазар Ђурић III1, Милош Ивковић II1 и Влада Влајић II1.

Наставници ментори су им:

Мирјана Анкић, Милан Његомир, Ненад Цветковић и Светлана Његомир.

 

Након три дана успешног представљања на Бизнис бази 2013 Савез проналазача Србије – Београд одлуком жирија наградио је Школски центар "Никола Тесла", Вршац Инвент пехаром за презентације ученичких радова у пројекту "Млади на Теслином путу", а наставнике захвалницама за рад са ученицима и допринос у реализацији пројекта "Млади на Теслином путу". Млади електротехничари из Школског центра „Никола Тесла" су на Бизнис Бази 2013 показали да желе да иду Телиним путем.

Посебно се захваљујемо госпођи Љубици Кампуш и господину Ранку Џутеском који су нас позвали на ову манифестацију и омогућили нам да прикажемо наше радове.

Захваљујући компанијама Swisslion, Други октобар и Хемофарм ученици и наставници су имали могућност да се засладе и освеже и да поред промоције својих радова промовишу град Вршац. Производи ових компанија су били поклони за најуспешније играче игре "Живцомер".

Фотографије можете погледати у галерији

 

 

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!