Чланци

Треће место на Националном такмичењу најбољих ученичких компанија

Национално такмичење најбољих ученичких компанија је тродневни догађај на коме ученици средњих школа представљају широј јавности и члановима жирија производе и услуге које су развијали у оквиру својих компанија. Ученичка компанија је образовни програм који омогућава ученицима да буду укључени у развој и вођење сопствених компанија, са реалним производима и услугама за време њиховог средњошколског образовања. Програм се заснива на принципу учење кроз рад. Ученици, под надзором наставника/ментора, стварају компанију, развијају је и затварају у току једне школске године.

Од 100 ученичких компанија које су узеле учешће у овогодишњем такмичењу, 20 најбољих се пласирало у финале које се одржало 15. и 16. маја у Београду.

Из Школског центра “Никола Тесла” на овом Националном такмичењу учествовало је осам ученика, односно две ученичке компаније, под менторством проф. мр Зорице Павков које су освојиле ИИ и ИИИ место на Регионалном такмичењу у Новом Саду. Подршку ученицима пружио је и њихов предметни професор Пословне информатике Велимир Радловачки.

Компанија “ЕКО КОМ”, коју чине Габријела Мундруц, Милица Ђолић, Лука Станишић и Филип Миличић, освојила је треће место за свој производ – органско ђубриво које се прави од комине грожђа.

Друга компанија “ECO AIR” представила је соларни колектор, а Тамара Зец, Кристина Ђорђевић, Ања Миловановић и Анђела Момчиловић имале су запажен наступ у финалу такмичења.

 

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

MikroTik Academy

 

 

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

Корисни сајтови

Подели!