Чланци

Активно учење и подучавање путем eTwinning-a

Професор ШЦ “Никола Тесла ” Кристијан Ј. Цинцар учествовао је на еТwиннинг међународном семинару под називом “Активно учење и подучавање путем еТwinning-а”, који се одржао од 26. до 28. априла у Београду. На семинару је учествовало80 наставника, представника 17 земаља Европе, од тих 15 професора и наставника из Србије.

3

Шта је у ствари еТwinning?

eTwinning је заједница школа и предшколских установа у Европи. eTwinning је платформa намењена особљу (наставници, директори, библиотекари, итд.), које ради у школама/ предшколским установама у једној од европских земаља учесница, за потребе комуникације, сарадње, развијања пројеката, размене и, укратко, ради осећаја припадности најузбудљивијој европској заједници намењеној учењу/подучавању.

1

О семинару

Циљ овог семинара је био да пружи прилику наставницима из различитих земаља да уче и дискутују о активној настави и учењу кроз еТwinning пројекте. Кроз умрежавање и групни рад наставници су имали прилику да створе идеје за пројекте које ће накнадно спровести у свом раду. Осим тога, наставници су имали прилику да пронађу партнере за К1/К2 пројекте. К1 и К2 пројекти су део Ерасмус + пројекта. Ерасмус+ програм је ЕУ-а за подршку образовању, оспособљавању, младима и спорту у Еуропи. Другог дана се радило на развијању пројеката – како започети пројект,дефинирање пројектних тема и планирање пројекта.

2

Професор Кристијан Цинцар из ШЦ Никола Тесла,Вршац је остварио партнерство своје школе са школама из Србије, Кипра , Португалије и Естоније. еТwinnig пројекат под називом “Healthy Food and Happy children (H&H)” започиње у септембру ове године.

MikroTik Academy

 

 

Cisco Networking Academy

Oracle Academy

ECDL

Корисни сајтови

Подели!