Чланци

Математичари у Темишвару

tm7У суботу, 11. октобра 2014. West University of Timişoara био је домаћин последње у низу радионица у оквиру пројекта „Одржавање изузетности у математичком образовању". И ова радионица била је посвећена најуспешнијим ученицима портала www.sme.uvt.ro. У радионици су учествовали наши ученици Стеван Петров и Сањин Исановић, у пратњи професора Јадранке Огризовић Милојковић.


Сем учења на даљину и усвајања нових математичких знања и вештина, један од циљева пројеката био је и да се средњошколци сличних интересовања из оба Баната (војвођанског и темишварског) упознају, друже и премосте језичке, културолошке и друге баријере. Тај циљ је у потпуности остварен, а познанства стечена у Зрењанину наставила су да се продубљују и у Темишвару.


За ученике је организовано још једно екипно такмичење. Свака од пет екипа бројала је по седам чланова из обе земље, који су заједничким снагама решавали задатке. Екипа „Carolina Jambala" у којој су били ученици наше школе освојила је треће место. Организатори су свим учесницима уручили сертификате, мајце и пригодне слатке поклоне.


За менторе, наставнике и носиоце пројекта одржана је панел дискусија. Тема је била употреба интернета и мултимедија у настави. Румунске колеге, средњошколски директори, професори математике и инспектори, пренеле су учесницима искуства из своје праксе, али и искуства Велике Британије са којима су се упознали на једном студијском путовању.


Радионица је окончана дружењем уз ручак. Учесници из Србије су потом кренули у шетњу Темишваром, током које су могли да се упознају са делом богате осмовековне историје и културе овог града.


Крај пројекта предвиђен је за децембар ове године, али портал настао током пројекта остаће активан. Сви заинтересовани ученици и наставници и даље ће моћи да се укључе у његов рад, а организатори пројекта најављују нове садржаје.

Фотографије са ове радионице можете погледати у галерији.

 

 

Проф. Јадранка Огризовић Милојковић

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

MikroTik Academy

 

 

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

Корисни сајтови

Подели!