Чланци

Математичка радионица у Зрењанину

radionicazr8У уторак, 7. октобра 2014. на Техничком факултету „Михајло Пупин" у Зрењанину одржана је радионица у оквиру пројекта „Одржавање изузетности у математичком образовању". Позив за учешће добили су најуспешнији и највреднији срењошколци из Србије и Румуније. Они су током претходних шест месеци путем портала (www.sme.uvt.ro) усвајали разноврсна математичка знања, решавали математичке проблеме и од математичких експерата пројекта добијали савете и повратне информације о свом раду и напретку.


Наша школа једна је од шест средњих школа у Србији које чине мрежу подршке пројекту. Најактивнији и најуспешнији ђаци наше школе били су Стеван Петров, прошлогодишљи матурант, и Сањин Исановић, ученик одељења IV1. Стеван Петров, иначе ученик генерације 2014/2015. године, је међу скоро три стотине ученика из Србије, био први на ранг листи портала, са освојених 126 поена. Они су у пратњи профeсора Јадранке Огризовић Милојковић учествовали у зрењаниској радионици.
Организатори радионице су на краћој конференцији за медије представили пројекат и учеснике из обе земље. Затим је свечано отворена лаботаторија за електронско учење са најсавременијом опремом за ту сврху, коју је кроз „IPA" фонд и овај пројекат, финансирала Европска унија. У учионици је одржано и промотивно екипно такмичење ученика.


Двочлане екипе чинили су по један ученик из Србије и један из Румуније. Екипе су, после краћег упознавања, састављали сами ученици. Комуникација ђака се углавном одвијала на енглеском језику. Од могућих десет поена, екипе наша два ученика освојила су завидних девет поена.


Док су се ђаци такмичили, за остале учеснике пројекта и менторе организован је округли сто. Учесници округлог стола су разменили своја искуства и запажања стечена током рада на пројекту и порталу. Изложени су разни ставови о учењу на даљину и употреби мултимедије у настави математике.


По завршетку такмичења и округлог стола домаћини су прогласили победнике такмичења, свим учесницима уручили сертификате о учешћу у пројекту и слатке награде, а затим је дружење настављено уз ручак.

 

Фотографије можете пронаћи у галерији.

 

 

Проф. Јадранка Огризовић Милојковић

 

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

MikroTik Academy

 

 

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

Корисни сајтови

Подели!